tartaar van st.jacobsvruchten met basilicum

8
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 de gelatine weken in koud water. kook de melk met de room. haal de pan van het vuur en roer er de gelatineblaadjes door. doe er al de basilicumblaadjes bij en doe ze in de blender. pureer ze zeker 3 minuten zodat je een egale kleur krijgt. giet ze door een zeef in een platte schaal waarin je nadien met vormpjes de bodempjes voor je gerecht kan uitdrukken.
  • 2 de verse (!!!) st-jacobsnootjes in tartaar hakken (ook niet te fijn!)
  • 3 de sjalot fijn snijden
  • 4 de tartaar in een kom doen met de fijngesneden sjalot, olie en limoensap en afkruiden met peper en fleur de sel. de tomaten cubes toevoegen.
  • 5 de basilicumbodempjes op een bord leggen en daar op de tartaar dresseren
  • 6 SMAKELIJK!

tartaar van st.jacobsvruchten met basilicum is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept

Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tartaar van maatjes met komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tartaar met remouladesaus en groenteroerbak
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept