gamba's met gember om duimen

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 pel de tomaten. verwijder de zaden en hak in blokjes. schil de gember en hak ze in een heel fijne julienne. neem een wokpan en bak in een nootje boter gedurende 5 minuutjes de gamba's. voeg er vanaf het begin de helft van de tomaatjes toe.
  • 2 flambeer ze met de saké en voeg de gember toe.
  • 3 peper en zout en laat nog een zestal minuutjes doorkoken.
  • 4 haal de gamba's uit de pan en houdt ze warm. doe de rest van de boter bij de saus en klop ze op een zacht vuurtje op. doe de rest van de tomatenblokjes erbij en laat ze nog een half minuutje mee garen.
  • 5 giet de saus over de gamba's en strooi er de bieslook over! dien op met rijst of met brood.

gamba's met gember om duimen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Truffelbrownies
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Makreelbapao met steranijsdragonsaus
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappelen met peppadewboter en tuinkers
65 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Zoete en hartige salade met granaatappel in de hoofdrol
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Surf 'n turf van de grill
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met gamba's
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Groentekroketjes, lamsgehaktballetjes, pittige gamba's, bruschetta en salade van courgette
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept