2 Snij de aardappels in blokjes en kook ze gedurende 10 min in de kippenbouillon.
3 Week het gelatineblaadje in koud water, knijp het uit en laat het oplossen in wat lauwe bouillon.
4 Blancheer de peterselie kort in gezouten water en laat hem goed uitlekken.
5 Mix de aardappelen, peterselie en bouillon in een blender fijn. Laat afkoelen.
6 Klop de room op en roer door het mengsel.
7 Laat opstijven in de koelkast.
8 Knapperige groentjes
9 Snij alle groenten in blokjes.1
0 Bak de groenten in wat Solo tot ze bijtgaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.1
1 Zoete aardappel chips.1
2 Snij een zoete aardappel met een dunschiller in lange slierten en frituur de slierten op 160°, tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.1
3 Vietnamese dressing1
4 Snij de look en de chilipepertje fijn.1
5 Doe alle ingrediënten – limoensap, suiker, sojasaus, vissaus, rijstazijn en olijfolie – in een shaker en flink schudden.1
6 Sint-Jakobsvuchten.1
7 Dep de sint-jakobsschelpen droog, kruid ze met peper en zout en wentel ze even in de bloem. Schud de overbodige bloem af.1
8 Bak de sint-jakobsschelpen met wat Solo in een koekenpan mooi bruin.1
9 Leg eerst de groentjes in een serveerring op het bord, daarop de dressing, de st-jacobsvruchten met als versiering de zoete aardappel chips en ernaast een lepel mousse en een streepje vijgencoulis.
Sint-jakobsschelpen met knapperige groentjes is een recept van Solo Open Kitchen