Zoek
griet met een ricardsausje
4
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 grietfilets
solo
1 ajuin
2 sjalotten
200 ml visbouillon/fumet
1 glas droge witte wijn
200 ml room
1 bakje champignons
peper en zout
cayennepeper
200 g garnalen
1 bundel peterselie
1 scheutje ricard
Bereiding
1
saus
2
* Laat een beetje boter smelten: fijngehakte ajuin en sjalotten glazig laten worden.
3
* blussen met witte wijn en laten inkoken.
4
* Visbouillon en room toevoegen, laten inkoken tot de gewenste dikte (eventueel maïzena toevoegen indien niet genoeg ingebonden)
5
* Kruiden met peper, zout, cayennepeper en ricard (kleine hoeveelheden cayennepeper en ricard met een keer)
6
* Champignons in stukjes snijden en apart stoven.
7
* Net voor het opdienen: champignons en garnalen toevoegen, afwerken met fijngehakte peterselie
8
vis:
9
Vis naar keuze: gestoomde of gebakken tongfilets, tarbot, kabeljauw, grietfilet1
0
Opdienen met opgespoten puree, tagliatelle (geen rijst)
griet met een ricardsausje is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Saltimbocca van griet
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Griet met hopscheuten op Vlaamse wijze
0 min
Bekijk recept
Verpakte griet
0 min
Bekijk recept
Aardappelbouillabaisse met griet en ailolie
0 min
Bekijk recept