1 Kook de asperges in gezouten kokend water. Pel de garnalen en houd het afval apart. Doe dit laatste, samen met de gehakte sjalot en de helft van de dragon in een steelpannetje.
2 Voeg de witte wijn en 1 dl water toe en kook op een zacht vuurtje in tot 1 eetlepel vocht.
3 Doe alles in een puntzeef en giet het vocht in een andere steelpan. In een warm, maar niet kokend waterbad voegt u er de eierdooiers bij. Blijf kloppen tot u een luchtige, schuimige saus bekomt. Verwerk er de zachte boter in en meng heel grondig. breng de béarnaise op smaak met cayennepeper en voeg de garnalen en de rest van de dragon toe. verhit de saus op een zacht vuur maar zorg ervoor dat de eierdooiers niet aan de kook komen.
4 Bak de zalmfilets, op smaak gebracht met zout en peper, op de barbecue of in de oven.
5 leg ze samen met de asperges op een voorverwarmde dienschotel. Overgiet met de hete saus en dien onmiddellijk op
Zalm, béarnaisesaus met garnalen is een recept van Solo Open Kitchen