Zoek
Knoflookgamba's
2
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
16 gamba's of reuzengarnalen
olijfolie
6 Teentjes knoflook
1 rode spaanse peper
2 eetlepels gehakte bladpeterselie
peper uit de molen
grof zeezout
Bereiding
1
Pel de gamba's maar laat het staartstukje eraan.
2
Snij ze met een puntig mesje op de rugkant van kop tot staart open en verwijder de zwarte darmdraad.
3
Dep ze goed droog met keukenpapier.
4
Pel de knoflookteentjes en snij ze in fijne plakjes.
5
Spoel het pepertje, verwijder zorgvuldig de zaadjes, snij het in fijne ringetjes.
6
Doe in vier ovenvaste kommetjes 2 eetlepels olijfolie.
7
Verdeel de knoflook en het pepertje over de kommetjes.
8
Ze op een bakplaat in het midden van de koude oven.
9
Verwarm de oven tot 200°C.1
0
Leg er, zodra de olie begint te borrelen, de gamba's bij.1
1
Schep goed om.1
2
Laat nog 2 tot 3 minuten in de hete oven staan, tot de gamba's dieproze van kleur zijn.1
3
Kruid met peper uit de molen, strooi er wat grof zeezout bij. Werk af met gehakte peterselie.1
4
Serveer meteen, met wat brood om in de olie te dopen.
Knoflookgamba's is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Knoflookgamba's
0 min
Bekijk recept