Knoflookgamba's

2
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de gamba's maar laat het staartstukje eraan.
  • 2 Snij ze met een puntig mesje op de rugkant van kop tot staart open en verwijder de zwarte darmdraad.
  • 3 Dep ze goed droog met keukenpapier.
  • 4 Pel de knoflookteentjes en snij ze in fijne plakjes.
  • 5 Spoel het pepertje, verwijder zorgvuldig de zaadjes, snij het in fijne ringetjes.
  • 6 Doe in vier ovenvaste kommetjes 2 eetlepels olijfolie.
  • 7 Verdeel de knoflook en het pepertje over de kommetjes.
  • 8 Ze op een bakplaat in het midden van de koude oven.
  • 9 Verwarm de oven tot 200°C.1
  • 0 Leg er, zodra de olie begint te borrelen, de gamba's bij.1
  • 1 Schep goed om.1
  • 2 Laat nog 2 tot 3 minuten in de hete oven staan, tot de gamba's dieproze van kleur zijn.1
  • 3 Kruid met peper uit de molen, strooi er wat grof zeezout bij. Werk af met gehakte peterselie.1
  • 4 Serveer meteen, met wat brood om in de olie te dopen.

Knoflookgamba's is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Knoflookgamba's
0 min
Bekijk recept