Heilbot, zalm en kalfsvlees in witte wijn

5
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Het kalfsvlees in dobbelstenen snijden van ca 2,5 cm, bestrooien met peper en zout en aan alle kanten goudbruin bakken in 50 gr boter. De heilbot en zalm bestrooien met peper en zout en in een vuurvaste, diepe schotel leggen. Het gebraden vlees bij de vis voegen. Vis en vlees overgieten met witte wijn, zodat ze ongeveer tweederde onderstaan. De schotel afdekken met aluminium en gaar stoven gedurende 50 à 60 min in een oven van 225°C. Met een vork controleren of alles gaar is. De schotel uit de oven halen en warm houden op een serveerschaal of boven een pot met heet water. Het kookvocht in een pannetje gieten. Er op een zacht vuur boter met 50 g bloem beetje bij beetje doorroeren met een klopper, tot de saus voldoende gebonden is. Het sap van de citroen erbij voegen. Nu ook de uitjes, kappertjes en stukjes augurk bij de saus voegen. Op smaak brengen met peper en zout. De saus nog even opwarmen, maar niet meer laten koken. Ze uitgieten over de vis en het vlees.
  • 2 De heilbot kan vervangen worden door tarbot of schelvis

Heilbot, zalm en kalfsvlees in witte wijn is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Asperges met gerookte heilbot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Geroerbakte andijvie met gegrilde heilbot
30 min-
Bekijk recept
Schuimige soep van gele paprika met gerookte heilbot
15 min-
Bekijk recept