1 Het kalfsvlees in dobbelstenen snijden van ca 2,5 cm, bestrooien met peper en zout en aan alle kanten goudbruin bakken in 50 gr boter. De heilbot en zalm bestrooien met peper en zout en in een vuurvaste, diepe schotel leggen. Het gebraden vlees bij de vis voegen. Vis en vlees overgieten met witte wijn, zodat ze ongeveer tweederde onderstaan. De schotel afdekken met aluminium en gaar stoven gedurende 50 à 60 min in een oven van 225°C. Met een vork controleren of alles gaar is. De schotel uit de oven halen en warm houden op een serveerschaal of boven een pot met heet water. Het kookvocht in een pannetje gieten. Er op een zacht vuur boter met 50 g bloem beetje bij beetje doorroeren met een klopper, tot de saus voldoende gebonden is. Het sap van de citroen erbij voegen. Nu ook de uitjes, kappertjes en stukjes augurk bij de saus voegen. Op smaak brengen met peper en zout. De saus nog even opwarmen, maar niet meer laten koken. Ze uitgieten over de vis en het vlees.
2 De heilbot kan vervangen worden door tarbot of schelvis
Heilbot, zalm en kalfsvlees in witte wijn is een recept van Solo Open Kitchen