1 4 kabeljauwhaasjes, 1 citroen, 2 eetlepels solo,1 broccoli, 1doosje bouquet de moins, 2 tomaten, 1 glas droge witte wijn, 300 ml visfond, potje room, p&z.
2 De broccoliroosjes wassen en bijna gaar stomen, de tomaten ontvellen en ontpitten en in blokjes snijden. De korst van de kaas doen, de witte wijn en de visfond tot 2/3 laten inkoken, de kaas in de vloeistof brokkelen en roeren tot een homogene massa, naar keuze room toevoegen en laten indikken, kruiden met p&z. De broccoliroosjes en de tomatenblokjes in de saus doen en even laten opwarmen. De kabeljauwhaasjes kruiden met p&z en garen in de solo, besprenkelen met wat citroensap. Alles op warme borden dresseren en opdienen met aardappelpuree.
3 Bouquet des Moines de l'Abbaye du Val-Dieu, zachte witschimmelkaas met zachte en fijne smaak.
Kabeljauwhaasje met broccoli in een sausje van is een recept van Solo Open Kitchen