Zoek
Mosselen à la marseillaise
4
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg mosselen
3 eetlepels Solo Vloeibaar
1 ui
2 dl droge witte wijn
3 eetlepels extra vergine olijfolie
2 stevige tomaten
0.5 bosje peterselie
2 teentjes look
1 handvol paneermeel
zout en peper van de molen
Bereiding
1
Kook de mosselen op een hoog vuur in de witte wijn.
2
Haal de mosselen uit de pot zodra ze opengaan en verwijder de bovenste schelpen.
3
Bewaar het kookvocht.
4
Schik de onderste schelphelften met de mosselen in een ovenschaal.
5
Verwarm de oven voor op 230 °C.
6
Smelt in een kookpot 3 el Solo Vloeibaar en voeg de fijngehakte ui toe.
7
Fruit de ui gedurende 5 minuten zonder hem te laten kleuren.
8
Schil de tomaten en verwijder de zaadjes. Snij ze in grote stukken en doe die in de pot.
9
Overgiet met het kookvocht van de mosselen en laat voor één derde indikken. 1
0
Proef en breng verder op smaak. 1
1
Giet deze saus met een lepel over de mosselen. 1
2
Maak een persillade: hak de peterselie fijn en meng met de geplette knoflookteentjes. 1
3
Breng verder op smaak met peper en zout, en meng het paneermeel erdoorheen.1
4
Bestrooi elke mossel met de persillade en overgiet met de olijfolie. 1
5
Laat de mosselen gedurende 10 minuten een goudbruin kleurtje krijgen in de oven.
Mosselen à la marseillaise is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Schapenpoten á la Marseillaise
0 min
Bekijk recept
Bouillabaisse Marseillaise
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Marseillaise Van Kabeljauwfilets
30-60 min -
Bijgerecht
Bekijk recept
Mosselen met mieriksworteldip
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept