Mosselen à la marseillaise

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de mosselen op een hoog vuur in de witte wijn.
  • 2 Haal de mosselen uit de pot zodra ze opengaan en verwijder de bovenste schelpen.
  • 3 Bewaar het kookvocht.
  • 4 Schik de onderste schelphelften met de mosselen in een ovenschaal.
  • 5 Verwarm de oven voor op 230 °C.
  • 6 Smelt in een kookpot 3 el Solo Vloeibaar en voeg de fijngehakte ui toe.
  • 7 Fruit de ui gedurende 5 minuten zonder hem te laten kleuren.
  • 8 Schil de tomaten en verwijder de zaadjes. Snij ze in grote stukken en doe die in de pot.
  • 9 Overgiet met het kookvocht van de mosselen en laat voor één derde indikken. 1
  • 0 Proef en breng verder op smaak. 1
  • 1 Giet deze saus met een lepel over de mosselen. 1
  • 2 Maak een persillade: hak de peterselie fijn en meng met de geplette knoflookteentjes. 1
  • 3 Breng verder op smaak met peper en zout, en meng het paneermeel erdoorheen.1
  • 4 Bestrooi elke mossel met de persillade en overgiet met de olijfolie. 1
  • 5 Laat de mosselen gedurende 10 minuten een goudbruin kleurtje krijgen in de oven.

Mosselen à la marseillaise is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Schapenpoten &aacute la Marseillaise
0 min
Bekijk recept
Bouillabaisse Marseillaise
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Marseillaise Van Kabeljauwfilets
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept