Zoek
Mozzarella met mosseltjes en pesto van basilicum
4
20 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 klontje Solo
1 kleine ui gesneden
1 stukje stoofselder
1 takje tijm
1 dl droge witte wijn
12 Zeeuwse mosselen jumbo
1 bosje basilicum
1 teentje knoflook
30 g pijnboompitten
1 scheutje extra vergine olijfolie
gemalen peper
gedroogde tomaten in reepjes
120 g mozzarella in dobbelsteentjes gesneden
80 g broodcroutons
Parmezaan schilfers
Bereiding
1
Smelt de Solo en fruit de uien en de stoofselder zonder ze te laten kleuren.
2
Voeg de tijm toe en blus met de wijn.
3
Voeg de mosselen toe en bedek de pan met een deksel.
4
Schud de mosselen geregeld om, zodat ze gelijkmatig gaar worden.
5
Als de mosselen helemaal open zijn, zijn ze gaar.
6
Neem de mosselen uit de schelp en leg ze apart.
7
Mix de basilicum, knoflook, pijnboompitten en olijfolie tot een fijne pesto en breng op smaak met versgemalen peper.
8
Meng de mosselen, gedroogde tomaat, mozzarella en pesto tot een luchtige salade.
9
Leg ze op een klein bordje en werk ze af met de broodcroutons en de parmezaanschilfers.
Mozzarella met mosseltjes en pesto van basilicum is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Meloensoep met basilicum
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min
Snack
Bekijk recept
Pizza quattro gusti
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min-
Bijgerecht
Bekijk recept