Zoek
Gestoofde kropsalade met mosselen en venkel
4
25 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kropsalade
24 gekookte mosselen
2 stuks venkel
50 g Solo
2 dl kookvocht van de mosselen
1 scheutje Ricard
100 g Solo
zout en peper
1 takje gehakte dille
Bereiding
1
Neem de blaadjes van de kropsalade en kook ze kort in kokend water.
2
Leg ze meteen in ijswater om ze snel af te koelen zodat ze hun kleur behouden.
3
Laat de sla goed uitlekken op keukenpapier.
4
Neem enkele blaadjes sla, leg daar zes mosselen op en vouw ze zorgvuldig toe in de vorm van een kleine bal. Herhaal dit.
5
Doe ze in een pan met een klontje Solo en wat vocht van de mosselen, breng dit aan de kook en laat ze ongeveer 10 minuten sudderen.
6
Besprenkel de ‘slaballetjes' af en toe met het vocht zodat ze niet uitdrogen.
7
nij de venkel in dunne reepjes en stoof ze in de Solo.
8
Voeg er een beetje kookvocht van de mosselen aan toe, laat verder garen op een zacht vuurtje en zorg ervoor dat de venkelreepjes al dente blijven.
9
Kook in een aparte pan 1 dl mosselvocht samen met de Ricard in tot de helft en klop de saus op met de Solo. 1
0
Breng op smaak met zout en peper en voeg op het laatste moment de gehakte dille toe. 1
1
Neem een warm diep bord en leg de gestoofde sla in het midden. Overgiet met de saus en werk af met een takje dille.
Gestoofde kropsalade met mosselen en venkel is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min-
Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalencurry
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept