Zoek
Kabeljauw op vlaamse wijze
4
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
600 g kabeljauwfilet
4 zachtgekookte eieren
4 witte asperges
4 groene asperges
zout en peper
2 takjes dille
4 eetlepels Bertolli extra vergine
1 mespunt nootmuskaat
Solo vloeibaar
Bereiding
1
Bak de kabeljauwfilets in de Solo Vloeibaar.
2
Halveer de zachtgekookte eieren en scheidt de lopende eierdooiers van het harde eiwit.
3
Maak het eiwit fijn en hou apart.
4
Kook de asperges 9 minuten gaar, dop ze af op een handdoek en snij de kopjes eraf.
5
Snij vervolgens de rest van de asperges in dobbelsteentjes en meng ze met het eiwit.
6
Breng op smaak met zout en peper.
7
Maak de groene saus door de dille (1 takje) en de olijfolie te mixen.
8
De gele saus maak je door de eierdooiers te vermengen met een puntje nootmuskaat.
9
Als de dooiers te dik zijn, kan je er een beetje lauw water bij doen (max. 30 °C). 1
0
Serveer op een bord de kabeljauw en smeer het asperge-eiwitmengsel erop. 1
1
Plaats de kopjes ernaast en werk af met een streepje van de groene en gele saus.
Kabeljauw op vlaamse wijze is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gestoomde visbroodjes
50 min
Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept