1 Maak de venkelknol schoon en snijd deze in dikke plakken. Doe de plakken venkel met wat zout in een pan met ruim water en breng dit aan de kook. Draai dan de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat de venkelplakken in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar koken. Laat dan de venkelplakken op een vergiet goed uitlekken. Vet een ovenschaal in en leg hierin de plakken venkel. Leg de moten zalm op de venkel en bestrooi het geheel met wat peper en zout. Giet de bouillon en de wijn in de schaal en leg een deksel op de schaal of dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden tot de zalm gaar is. Schep dan met een schuimspaan de plakken venkel en zalm uit het stoofvocht, leg ze op een schaal en houd ze warm. Verhit de boter in een pan, roer er de bloem door en giet al roerend beetje voor beetje de het stoofvocht erbij tot er een gebonden saus ontstaat. Roer de slagroom door de saus en breng de saus op smaak met zout en peper. Giet de saus over de zalm en venkel. Lekker met aardappelpuree.