Zoek
zalm in noordzeesaus
4
60 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 filet stukken zalm
5 00 gr mosselen
200 gr garnaal
8 stuks grote garnalen of scampis
1 potje room
3 hele uien
1 potje visfond of visboullion
1 selder
bloem
boter
peper
marjolein
tijm
dragon
Bereiding
1
Voorbereiding
:
2
Kook eerst de mosselen met de ajuin en de selder gaar,
3
en doe ze uit de schelp.
4
Giet het kookvocht van de mosselen door een neteldoek in een kom.
5
Maak met de boter en de bloem een roux en voeg er een beetje van het kookvocht van de
6
mosselen toe samen met de visbouillon tot ge de gewenste sausdikte hebt
7
voeg er dan een beetje grijze garnaal, de reuze garnaal, een paar mosselen bij.
8
Doe er beetje room bij en laat 20 min sudderen
9
breng op smaak met de kruiden.1
0
Als de saus klaar is nog wat room bijdoen1
1
Bak de zalmfilet1
2
Schik de zalm op een bord en giet er een beetje saus over.1
3
Serveer met puree of kroketten
zalm in noordzeesaus is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min-
Voorgerecht
Bekijk recept