Tempura van scampi met komkommer

4
30 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de scampi en verwijder het darmkanaal. Wikkel rond iedere scampi een schijfje komkommer en steek vast met een tandenstoker. Maak de tempura door het water, de bloem en de maïzene met een vork onder elkaar te mengen, breng op smaak met peper en zout. Haal de scampi één voor één door de tempura en bak per 6, enkele minuten in frituurolie op 180°.
  • 2 Tempura: moet geen homogene massa zijn, mag klonterig zijn, maar...het water moet ijskoud zijn!!!

Tempura van scampi met komkommer is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kip op Japanse wijze
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige ananassalade met tamarinde
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Tempura
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept