Zoek
Gegrilde poon op een bedje van linzensalsa
4
40 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
200 g groene linzen
1 wortel
1 ui
1 laurierblaadje
1 limoen
6 eetlepels Bertolli extra vergine
1 rode ui
1 rode paprika
1 grote tomaat
1 eetlepels verse koriander
zout en peper
8 poonfilets met vel
100 g veldsla
Bereiding
1
Kook de linzen 20 tot 30 minuten met de wortel, de ui in twee helften en het laurierblad.
2
Laat uitlekken en verwijder de smaakmakers.
3
Pers de limoen uit.
4
Breng de linzen op smaak met 5 eetlepels olijfolie en het limoensap, op een paar druppels sap na.
5
Zet intussen de grill aan.
6
Snij de rode ui en de paprika in niet te kleine stukjes.
7
Ontvel de tomaat door hem kruislings in te snijden en onder te dompelen in kokend water.
8
Verwijder het zaad en snij het vruchtvlees in stukjes.
9
Meng de rode ui, de paprika, de tomaat en de koriander door de linzen. 1
0
Voeg naar smaak zout en peper toe. 1
1
Gril de poonfilets gedurende 4 minuten per kant onder de hete grill of in een grillpan. 1
2
Maak een bedje van de linzensalsa en leg de warme vis erop. 1
3
Besprenkel de poon met de laatste eetlepel olijfolie, de laatste druppels limoensap, peper en zout. 1
4
Leg er een plukje veldsla naast.
Gegrilde poon op een bedje van linzensalsa is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min
Nagerecht
Bekijk recept