Gestoomde roodbaars met peren in vanille

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de Conference-peren en snij ze in kwartjes.
  • 2 Snij de stokjes vanille in de lengte door en leg die met de zaadjes naar beneden in een pan met Solo.
  • 3 Het aroma van de vanille komt onmiddellijk vrij.
  • 4 Voeg de peren toe en laat zachtjes aanbraden.
  • 5 Neem daarna de peren uit de pan en blus de Solo met de balsamicoazijn.
  • 6 Laat dit intrekken en voeg de mascarpone toe.
  • 7 Om de roodbaarsfilets te stomen, giet je wat water, een snuifje grof zeezout, de citroenmelisse, de takjes munt en een halve citroen in een kookpot.
  • 8 dit eerst 10 minuten pruttelen.
  • 9 Bestrooi ondertussen de vis met peper en zout en leg hem in een stoommandje op een bedje van het groen van de pijpajuinen.1
  • 0 Leg op de vis het geplette wit van de pijpajuinen, samen met 2 verse laurierblaadjes en een scheutje olijfolie. 1
  • 1 Plaats nu het stoommandje in de pot en sluit goed af. 1
  • 2 Kook ondertussen de aardappelen. 1
  • 3 Neem de vis uit het mandje wanneer hij gaar is en leg hem op een warm bord. 1
  • 4 Serveer met de peren in vanillesaus en een gekookte aardappel.

Gestoomde roodbaars met peren in vanille is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Ananasjam met limoen en vanille
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Triffles-minuut met aardbeien en kiwi’s
Nagerecht
Bekijk recept

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Gestoomde spruitjes met peer
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bimi met gebakken uitjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Makreelcurry met naanbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept