gegratineerde visschelp

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de plakjes citroen doormidden.
  • 2 Controleer de vis op achtergebleven graten.
  • 3 Verwarm de melk in een koekenpan.
  • 4 Leg de witvis in de hete melk, die tegen de kook wordt gehouden.
  • 5 Pocheer de filets ongeveer 8 minuten in de warme melk.
  • 6 De juiste gaartijd hangt af van de dikte van de filets.
  • 7 De vis moet nèt gaar zijn.
  • 8 Schep de vis uit de melk (niet weggooien!) en snijd de filets in kleine stukjes.
  • 9 Schep de vis, de garnalen en peterselie door elkaar.1
  • 0 Verwarm de boter in een sauspan.1
  • 1 Roer met een garde de bloem erdoor.1
  • 2 Laat de bloem op een matige hittebron enkele minuten,1
  • 3 al roerend, garen.1
  • 4 Giet vervolgens bij kleine beetjes tegelijk de melk in de sauspan en klop met een garde tot een gladde saus.1
  • 5 Klop daarna de slagroom door de saus die nog enkele minuten op een matige hittebron blijft staan.1
  • 6 Regelmatig roeren!1
  • 7 Breng de saus op smaak met zout en peper.1
  • 8 Schep voorzichtig, van het vuur af, het vismengsel door de warme saus.1
  • 9 Verdeel deze ragout over de 4 schelpen.2
  • 0 Bestrooi de ragout met paneermeel en leg er een paar klontjes boter op.Plaats de visschelpen niet te hoog onder de ovengrill.Dien op zodra de paneerlaag een knapperig lichtbruin korstje is geworden.Garneer elke visschelp met een plakje citroen en een blaadje peterselie.

gegratineerde visschelp is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

mini visschelp
20 min
Bekijk recept
visschelp
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Retro-menu/Gegratineerde Visschelp
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde visschelp
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept