2 Snipper de bieslook fijn en hou enkele sprieten apart voor de afwerking.
3 Verwijder het groen van de prei snij het wit in 3 stukken van +- 5 cm.
4 Spoel de prei goed af onder stomend water.
5 Leg de preistukken in een kookpan en overgiet met olijfolie tot de prei voor 1/3 onderstaat.
6 Voeg het laurierblad, de rozemarijn en het teentje knoflook toe en gedurende 25 min bakken zonder deksel.
7 Draai de stukken prei regelmatig om.
8 Kook ondertussen de aardappelen gaar in lichtgezouten water gedurende 20min.
9 Giet af en laat even drogen op het vuur.1
0 Roer en de room en het fijngesnipperde bieslook onder de aardappelen en pureer.1
1 Breng op smaak met peper & zout.1
2 Bak de stukken vis gaar in 1 a 2 eetl. olijfolie (gebruik de olijfolie waarin u de prei bakte) gedurende +- 8 min. langs elke zijde (naargelang de dikte) en kruid naar smaak met peper & zout.1
3 Afwerking : Verdeel de bieslookpuree over de borden .1
4 Leg 3 stukken prei per bord op de puree.1
5 Leg een stuk vis op de prei en lepel er 1 eetl. olijfolie over (gebruik ook hiervoor de olijfolie waarin u de prei bakte).1
6 Garneer met een sprietje bieslook.1
7 Heerlijk!!!
Gebakken staartvis met gekonfijte prei is een recept van Solo Open Kitchen