Oesters met champagnegratin

4
20 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Open de oesters met een mesje, haal ze uit de schelp en vang het vocht op. Zeef het oestervocht. Was de onderste schelpen.
  • 2 Leg de oesters in de onderste schelpen en verdeel ze over vier vuurvaste borden of oesterbordjes. Hak de sjalotjes zeer fijn. Laat ze daarna tot 3/4 inkoken met het gezeefde oestervocht, de champagne, de room en de peper.
  • 3 Giet de champagnesaus over de oesters. Plaats de borden 3 à 4 min in een voorverwarmde oven op 200 C°. Schakel de laatste min de grill in om de oesters een bruin korstje te geven. Serveer met de gehakte peterselie en schijfjes citroen

Oesters met champagnegratin is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Oesters met wasabi en foreleitjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme oesters met twee sauzen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Trio van gegrilde oesters
30 min Voorgerecht
Bekijk recept