Zoek
Tijgergarnalen op een slaatje met nori
4
20 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
100 g witte kool, in dunne repen
50 g Thaise aspergepunten, in de lengte gehalveerd
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels mirin (Japanse rijstwijn, te vervangen door droge sherry)
1 koffielepel miso (Japanse bouillonpasta, eventueel te vervangen door bouillonpoeder)
1 versnipperd sjalotje
2 eetlepels Solo vloeibaar
3 eetlepels maisolie
peper en zout
2 norivellen, in dunne reepjes (liefst kort geroosterde)
4 teentjes knoflook, fijngehakt
16 grote tijgergarnalen of gamba's
Bereiding
1
Breng 1 liter water aan de kook. Kook de witte kool en de aspergepunten gedurende 1 minuut.
2
Laat uitlekken en afkoelen tot lauw.
3
Meng een eetlepel citroensap, de mirin, de miso, de gesnipperde sjalot en 3 eetlepels olie tot een dressing.
4
Voeg naar smaak peper toe. Vermeng met de aspergepunten en de witte kool.
5
Strooi de reepjes nori erover.
6
Fruit de knoflook in de Solo. Zet het vuur hoog en bak de garnalen in de hete pan gedurende 2 à 3 minuten.
7
Besprenkel met de rest van het citroensap en bestrooi met een snufje zout.
8
Serveer direct op een bedje van het nori-slaatje.
Tijgergarnalen op een slaatje met nori is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Urumaki sushi (inside out roll)
1u30 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Sushi volcano surf'n turf
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nigiri sushi
1u25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Japanse nori-omeletrolletjes
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min
Lunchgerecht
Bekijk recept
Pasta met kaas-garnalensaus
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalenrisotto met groene groente
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept