- dek filodeeg dat moet wachten af met een vochtige doek."},{"@type":"HowToStep","text":"6. - de vulling moet altijd afgekoeld en zo droog mogelijk zijn"}],"recipeYield":"4 "}
1 Laat diepvriesdeeg ontdooien, snij de prei in dunne ringen, snipper de gepelde sjalot fijn, schil en rasp de gemberwortel. Verhit de olie en roerbak de groenten en gember 3 minuten hierin, doe er de sojascheuten bij en roerbak nog 1 minuut.
2 Voeg er de sambal en garnalen toe, schep nog eens goed om en laat het mengsel afkoelen. Verwarm de oven op 200°C, bekleed een bakplaat met bakpapier en snij elk vel filodeeg in 2 lange repen. Leg 1 eL van het garnalenmengsel aan het begin van elke reep en rol die 2 slagen om, kwast de zijkant van het deeg lichtjes in met water, vouw ze over de vulling naar binnen en rol het deeg verder op.
3 Leg de rolletjes met de naad naar onder op de bakplaat en bestrijk ze met de gesmolten boter, bak de loempia's in 20 à 25 minuten goudbruin. Serveer deze bv. op een bedje van Chineese kool met fijngesnipperde zilveruitjes, verse koriander besprenkeld met wat citroensap.
4 TIP -ontdooien van filodeeg 1 uur op kamertemperatuur, 4 à 5 uur in de koelkast
5 - dek filodeeg dat moet wachten af met een vochtige doek.
6 - de vulling moet altijd afgekoeld en zo droog mogelijk zijn