Zoek
Gebakken kabeljauw met een mousseline van
4
25 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
600 g kabeljauwfilet
500 g aardappelen, geschild
melk
room
2 eetlepels Bertolli extra vergine
100 g Solo
4 eetlepels notenolie(of hazelnoot)
100 g hazelnoten, gehakt
grof zout en peper
2 eierdooiers
sap van 1/2 limoen
2 eetlepels water
bosje verse salie
Bereiding
1
Verwijder de laatste graten van de kabeljauw, spoel de vis en dep zorgvuldig droog.
2
Kook de aardappelen in gezouten water.
3
Pureer en maak aan met wat melk en room.
4
Bak intussen de kabeljauw kort rondom aan op een hoog vuur in een mengsel van olijfolie en Solo.
5
Haal de vis uit de pan en leg de stukken in een ovenschaal met de velkant naar boven.
6
Strooi de noten over de vis.
7
Kruid met zout en peper.
8
Zet alles onder de grill tot de noten licht geroosterd zijn en de vis gaar is.
9
Maak de saus door ondertussen de dooiers op te kloppen met het limoensap en 2 eetlepels water. 1
0
Roer er de resterende Solo en de notenolie onder.1
1
Breng op smaak met zout en peper. 1
2
Snij de salie in fijne reepjes en meng onder de puree. 1
3
Leg een stuk kabeljauw op een bord, lepel er de saus langs en serveer met de puree.
Gebakken kabeljauw met een mousseline van is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
IJsje van kiwi met munt
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept