Verse sint jakobsschelpen op een bedje van

4
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Open de schelpen en kuis ze grondig. Smijt de bovenste helften weg en bewaar de onderste. Hou ze warm in de oven
  • 2 Stoof de spinazie kort in de helft van de boter en voeg de room toe. Laat nog even kort wellen en kruid met peper en zout.
  • 3 Leg de parmaham tussen twee keukenpapiertjes en laat kort warmen in de magnetron op volle kracht. Zie dat ze niet verbranden. Laat ze afkoelen. Ze moeten helemaal krokant zijn.
  • 4 Bak de gekuiste en drooggedepte sint jacobsvruchten in de rest van de boter niet te lang tot ze net gaar zijn.
  • 5 Haal de schelpen uit de oven, verdeel de spinazie, schik de schaaldieren op de spinazie en drapeer de zeekraal errond, maak met een scherp mesje een inkeping in het vlees en steek hierin een stukje krokante parmaham.
  • 6 Indien je dit gerecht helemaal feestelijk wil maken kan je nog een schijfje truffel toevoegen, of een paar druppeltjes truffelolie volstaan ook al

Verse sint jakobsschelpen op een bedje van is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
IJsje van kiwi met munt
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verse zalmburgers met citroen en dragon
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept