Zoek
Gegratineerde mosselen met saffraan
4
30 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg mosselen
1 takje selder
1 wit van prei
2 wortelen
2 tomaten
boter
1 dl droge witte wijn
3 eiwitten
2 eetlp gemalen parmezaanpoeder
peper & zout
enkele saffraandraadjes
Bereiding
1
Was de mosselen, snij de selder, prei en wortels in rondjes en snij de tomaten in 4 haal de pitjes eruit en snij in dobbelsteentjes.
2
Stoof de groentjes in een hoge pot aan in een beetje boter, voeg de witte wijn toe en vervolgens de uitgelekte mosselen.
3
Kruid met peper en voeg de saffraandraadjes toe.
4
Zet het deksel op de pot en laat gedurende 10 minuten koken, schud de mosselen regelmatig op.
5
Haal de mosselen uit de schelp als ze klaar zijn en verdeel de groentjes over de glaasjes en schik hierboven de mosselen.
6
Klop het eiwit op met een snuifje zout en strooi er als laatste het parmezaanpoeder bij.
7
Verdeel het eiwitschuim over de mosselen en laat gedurende 5 minuten gratineren onder een hete gril.
8
Serveer onmiddellijk.
9
In plaats van eiwit kun je dit ook vervangen door een velletje bladerdeeg......1
0
het rondje moet wel groter zijn dan het kommetje anders kun je dit niet met eigeel aan het kommetje kleven.1
1
Smakelijk!
Gegratineerde mosselen met saffraan is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Paella
45 min-
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Meringues met mango en pistachenootjes
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Gegratineerde mosselen
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept