Gegratineerde mosselen met saffraan

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de mosselen, snij de selder, prei en wortels in rondjes en snij de tomaten in 4 haal de pitjes eruit en snij in dobbelsteentjes.
  • 2 Stoof de groentjes in een hoge pot aan in een beetje boter, voeg de witte wijn toe en vervolgens de uitgelekte mosselen.
  • 3 Kruid met peper en voeg de saffraandraadjes toe.
  • 4 Zet het deksel op de pot en laat gedurende 10 minuten koken, schud de mosselen regelmatig op.
  • 5 Haal de mosselen uit de schelp als ze klaar zijn en verdeel de groentjes over de glaasjes en schik hierboven de mosselen.
  • 6 Klop het eiwit op met een snuifje zout en strooi er als laatste het parmezaanpoeder bij.
  • 7 Verdeel het eiwitschuim over de mosselen en laat gedurende 5 minuten gratineren onder een hete gril.
  • 8 Serveer onmiddellijk.
  • 9 In plaats van eiwit kun je dit ook vervangen door een velletje bladerdeeg......1
  • 0 het rondje moet wel groter zijn dan het kommetje anders kun je dit niet met eigeel aan het kommetje kleven.1
  • 1 Smakelijk!

Gegratineerde mosselen met saffraan is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Paella
45 min-
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept