Zoek
Gegratineerde zeebaars met Emmental Grand Cru
4
25 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
600 g zeebaarsfilet
2 wortels
2 rapen
2 aardappelen
4 spinazieblaadjes
200 g Emmental Grand Cru, grof geraspt
zout en peper
dille
20 g Solo
20 g bloem
30 cl melk
1 eigeel
nootmuskaat
Bereiding
1
Schik de filets ze naast mekaar in een ovenschotel.
2
Maak de groenten schoon en snij ze in julienne (fijne reepjes).
3
Maak kleine bundeltjes die je in een blad spinazie rolt en vastmaakt met een wortelreepje.
4
Dompel de bundeltjes ongeveer 5 minuten in kokend water.
5
Bereid de saus.
6
Begin zoals bij een bechamelsaus: smelt de Solo op zacht vuur, voeg al roerend de bloem toe en giet de melk erbij. Kruid met muskaat, zout en peper.
7
Haal de pan van het vuur en voeg het losgeklopt eigeel aan de saus toe.
8
Warm de saus licht op en meng met 50 g Emmental Grand Cru.
9
Hou de saus warm op laag vuur. 1
0
Giet 3 tot 4 eetlepels saus over de zeebaarsfilets en verdeel er de rest van de Emmental Grand Cru over. 1
1
Zet de filets 8 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. 1
2
Plaats ze nadien nog 2 min. onder de grill om de filets te gratineren. 1
3
Schik de gegratineerde zeebaarsfilets samen met de groenten, de saus en enkele verse takjes dilleop de borden.
Gegratineerde zeebaars met Emmental Grand Cru is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Chocolade-eclairs met grand cru pure chocolade
Nagerecht
Bekijk recept
Sorbet Van Meloen En Ananas
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
Bekijk recept
Sorbet Grand Cru
30-60 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Mosterdsoep 1er Cru
Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde mosselen
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept