Zoek
Griet in bladerdeeg met spinazie
4
25 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg spinazie
peper en zout
1 dl light room
Solo vloeibaar
nootmuskaat
600 g grietfilets
4 plakjes bladerdeeg (8 x 12 cm)
1 eierdooier
maanzaad
Bereiding
1
Snij het bladerdeeg in de vorm van visjes.
2
Doreer ze met eigeel en bestrooi ze met maanzaad. Bak dit 10 minuten in de oven op 200 °C.
3
Stoof de spinazie in zijn eigen vocht. Laat schrikken onder koud water en hak grof.
4
Breng op smaak met peper, zout, Solo , light room en nootmuskaat.
5
Kruid de grietfilets.
6
Leg ze in een vuurvaste schotel, giet er een streepje Solo vloiebaar over en dek af met aluminiumfolie.
7
Bak de grietfilets 10 minuten op 180 °C.
8
Snij de bladerdeegjes horizontaal doormidden en vul op met de spinazie en de vis.
9
Plaats het hoedje erop. 1
0
Leg het gebakje op een bord.
Griet in bladerdeeg met spinazie is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Spinazie met pesto-kip
25 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saltimbocca van griet
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Griet met hopscheuten op Vlaamse wijze
0 min
Bekijk recept
Verpakte griet
0 min
Bekijk recept
Aardappelbouillabaisse met griet en ailolie
0 min
Bekijk recept