1 Leg de zalm naast elkaar. Boen de limoen of citroen schoon onder heet water. Rasp de schil en pers de vrucht uit. Meng schil, sap, peper en zout door de olijfolie en bestrijk de zalm met dit mengsel. Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de venkel schoon, bewaar het groen voor de garnering en schaaf of snijd de knol in dunne ringen. Schaaf de gewassen courgette met de kaasschaaf in linten. Blancheer de courgette en venkel 1 min in kokend water. Giet af en spoel er koud water over.
2 Verhit een grillpan of anti-aanbakpan en bak hierin de zalmmoten 2-3 min per kant. De vis moet aan de binnenkant nog lichtroze zijn. Leg de zalm op de vellen folie. Verdeel daarover de venkel en courgette. Maal er wat peper over. Vouw de pakketjes dicht en zet ze 5-7 min op de bakplaat in het midden van de oven. Smelt intussen de boter, roer de peterselie erdoor en serveer deze peterselie boter over de vis als die gaar is.