Kreeft Thermidor

2
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij met een scherp mes de kreeft horizontaal doormidden. Verwijder de groen/blauwe substantie uit het hoofd en het darmkanaal uit de staart. Haal het kreeftenvlees uit de staart en snij het in grove stukken. Haal ook het vlees uit de poten en snij in stukken. Spoel de kreeftenschaal en laat ze opdrogen. Verhit de boter en doe er de sjalotjes bij en roerbak gedurende enkele minuten. Roer er de bloem door en laat even bakken (niet kleuren, bloemsmaak verwijderen) roer er mosterd bij. Giet er de wijn en de melk bij terwijl u voortdurend roert. Breng aan de kook en laat 1 minuut doorkoken. Blijf roeren. Voeg er de room, de peterselie en het kreeftenvlees aan toe. Kruid met peper en zout. Laat even doorwarmen. Verdeel de farce over de schalen. Strooi er de gemalen kaas over. Verdeel de blokjes koude boter over de gevulde kreeftenschalen. Zet ze een paar minuten onder de grill, tot de kaas goudblond kleurt. Serveer meteen, als hoofdgerecht met basmatirijst, sla en partjes tomaat, of als voorgerecht met gemengde sla en enkele halve kerstomaatjes.

Kreeft Thermidor is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kreeft thermidor
34 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kreeft thermidor
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tonijn Thermidor
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kreeft Thermidor
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van kreeft met artisjok
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kreeft met vanillezout
30 min Voorgerecht
Bekijk recept