Gebakken noordzeekreeft op linzensalade met curry

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet een flinke pot water op en laat de kreeften zo'n 4 minuten koken.
  • 2 Haal de kreeften uit het kookvocht en laat ze afkoelen.
  • 3 Kleur de linzen samen met de fijngesneden groenten en de knoflook in een lepel olie. Voeg water, peper, zout en een kruidentuiltje toe en laat op een zacht vuur garen.
  • 4 Opgelet: rode linzen zijn veel sneller klaar dan groene.
  • 5 Kook de gevogeltebouillon in, voeg de light room en de currypasta toe en laat opnieuw kort koken.
  • 6 Controleer of dit goed gekruid is. Shake de saus in een blender.
  • 7 Snij de kreeften open en breek de scharen.
  • 8 Verhit de olijfolie in een ruime bakpan, bak de kreeften op een hoog vuur en kruid met zout, peper en paprikapoeder.
  • 9 Leg de kreeften op verwarmde borden, serveer er de linzen langs en giet er deels saus over. Garneer met een takje koriander.

Gebakken noordzeekreeft op linzensalade met curry is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept