Gebakken gamba's met tomaten

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de gamba's en dep ze zorgvuldig droog. Haal de tomaten uit hun jasje, doe de pitten eruit en snij het tomtenvlees in blokjes. Hak ook de sjalotten fijn.
  • 2 Stoof de sjalotten en doe er de tomaten en wijn bij.
  • 3 Nu het deksel op de pot en alles 5 min laten stoven.
  • 4 Ondertussen de gamba's bakken in hete olijfolie
  • 5 Strooi er nog wat zout en peper over.
  • 6 Laat de Provencale kruiden smelten in de tomatenfandant
  • 7 Lepel de tomatenfondant op voorverwarmde borden en schik er de gamba's bovenop.
  • 8 Versier met enkele blaadjes peterselie die je met wat olijfolie en citroensap hebt vermengd.

Gebakken gamba's met tomaten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept