Gegratineerde oesters met tijm en Solo

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Open de oesters met een oestermes. Strooi een dikke laag zeezout op een bakblik. Leg daar de oesters op in hun bolle schelp zodat ze stevig liggen. Kook de wijn met de sjalot en de helft van de tijm in tot ongeveer drie eetlepels vocht. Doe er telkens een blokje Solo bij. Zeef en proef of er nog zout bij moet. Grill de oesters 4 minuten in een oven van 200 °C. Schenk de warme saus (Solo/tijm) erover en bestrooi met de laatste tijm. Lekker met een glaasje Chablis, droge champagne of Muscadet.

Gegratineerde oesters met tijm en Solo is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Solo-pannenkoeken - uit 1963
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Solo pannenkoeken
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Cakejes (Bron: Solo.be)
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met kruidige Solo-topping
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept