Gestoomde zalm op een bedje van groenten

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - spoel de courgette en aardappelen, pel de ui en spipper fijn,schraap de wortel en snij in kleine blokjes, snij de courgette, de selder en venkel in kleine brunoise
  • 2
    - pel de tomaten en verwijder de pitjes, snij in kleine stukjes
  • 3
    - kook de gewassen aardappeltjes 15 min gaar in kokend, licht gezouten water
  • 4
    - doe wat olijfolie in een pan met een klontje boter en gaar hierin de courgette-, wortel-, selder-, en venkelblokjes gedurende een 10 tal min op een zacht vuur
  • 5
    - doe het sap van de citroenen en limoenen in een pan, voeg de witte wijn toe en breng aan de kook, verminder het vuur, voeg olijfolie, suikerklontjes, peper en zout toe en laat op een zacht vuurtje koken gedurende 10 min
  • 6
    - stoom ondertussen de (ontdooide) zalmfilets gedurende 10 min, kruid met peper en zout
  • 7
    - verdeel de groentemengeling met de tomatenblokjes op de borden en leg de zalmfilets erop, versier met een takje dille, schik de aardappelen er rond en nappeer de citroensaus over de groenten

Gestoomde zalm op een bedje van groenten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Gestoomde spruitjes met peer
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bimi met gebakken uitjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Makreelcurry met naanbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept