1 Leg de koolbladeren in het mandje van de stoomkoker. Stoom ze 3 min. Laat de koolbladeren daarna ‘schrikken’ in koud water. Verwarm 1 el Solo Vloeibaar in een pan. Fruit hierin de ui en een half lookteentje. Breng op smaak met zout en peper. Schep de visfilets, de garnalen, de gekookte rijst, het ei, de tijm, het 5-kruidenparfum en de peterselie erbij. Roer deze bereiding 2 min. en neem ze dan van het vuur. Laat ze lauw worden. Leg de koolbladeren open en verdeel er de vulling over. Rol de koolbladeren op en plooi de uiteinden naar binnen. Leg de blinde vinkjes in het mandje van de stoomkoker en stoom ze gaar in 15 min. Ontpit de tomaten en hak ze in stukken. Verwarm de rest van de Solo Vloeibaar in een stoofpot en fruit hierin de sjalotten en een half lookteentje. Voeg de tomaten, de citroenschil en het citroensap toe. Kruid met peper en zout. Laat de tomaten 5 min. sudderen op een zacht vuurtje. Dien de blinde vinkjes op met de tomatenfondue. Serveer basmatirijst of Chinese noedels bij deze blinde vinken.
Blinde vinkjes van kool met tomatenfondue is een recept van Solo Open Kitchen