1 Verhit de olijfolie in een pan en bak de uien, knoflook en paprika onder af en toe roeren gedurende 10 à 15 minuten op een laag vuur.
2 Voeg de tomaatblokjes, saffraan, komijn, 3el peterselie, paprikapoeder, laurierblaadje en kaneelstokje toe. Breng op smaak met peper en zout.
3 Kook onder af en toe roeren gedurende 8 à 10 minuten.
4 Klap de sardines voorzichtig open en bestrooi ze met peper en zout. Klap ze weer dicht.
5 Verdeel de helft van de tomatensaus over de bodem van een middelgrote ovenschaal. Leg de helft van de sardines er naast elkaar op. Doe hetzelfde met de resterende tomatensaus en sardines.
6 Bak de sardines en een voorverwarmde oven van 200°C in 15 à 20 minuten gaar.
7 Garneer met de rest van de gehakte peterselie.
8 TIP: Voeg 3 kleine rode, fijngehakte pepertjes toe aan de tomatensaus om ze wat pittiger te maken.
Sardinas al horno (gebakken sardines) is een recept van Solo Open Kitchen