Een rondje zalm

6
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg plasticfolie in 6 kleine ronde vormpjes. Leg op het folie twee plakjes gerookte zalm zodanig dat de bodem en randen volledig bedekt zijn en de zalm een beetje over de rand hangt.
  • 2 Pureer 150g gerookte zalm met 1dl room, een vleugje limoensap, peper en zout.
  • 3 Voeg voor de smaak nog een eetlepel gehakte bieslook en mespuntje gedroogde dragon aan toe.
  • 4 Verdeel het mengsel over de vormpjes. Durk lichtjes aan en vouw het overhangende deel van de plakjes zalm over de vulling.
  • 5 Laat de terrines ten minste 4 uur opstijven in de koelkast.
  • 6 Haal de pakketjes uit de vormpjes en strooi er nog wat bieslook bovenop.

Een rondje zalm is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Kip met een dip
30 min-
Bekijk recept
Winterstoof onder een dekseltje
15 min, wachten 45 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept