Gebakken Sint-Jakobsvrucht

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    swijze:
  • 2 Leg de pancetta op een boterpapiertje in de oven op 90 graden ongeveer 20 minuten.Voor de compotte:
  • 3 Snij de venkel in fijne brunoisse. Zet een pannetje op een laag vuurtje met wat boter in. Stoof de brunoisse glazig. Voeg 1dl kalfsfond toe, en laat rustig verder garen. Voeg na 10 minuten de suiker toe.Voor de saus:
  • 4 Verkruimel de peperkoek tot een heel fijn poeder. Je hebt ongeveer een theelepel nodig. Zet de overschot van de fond op in een steelpannetje, en voeg de peperkoek toe. Reduceer tot ongeveer de helft. En passeer zodanig dat er geen peperkoek meer in het vocht zit. Voeg 50g ganzenlever toe en wat peper en zout, laat de ganzenlever smelten tot een smeuïge saus.Voor de Sint-Jakobsvruchten:
  • 5 Rol de Sint-Jakobsvruchten door de bloem en kruid ze met peper en zout.
  • 6 Hierna verwarm je een pan met boter. Als de pan goed heet is schroei je de coquiles.

Gebakken Sint-Jakobsvrucht is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Carpaccio van sint-jakobsvruchten en aardpeer met truffel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Samosa’s van sint-jakobsvruchten en ganzenleverpastei
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van sint-jakobsvrucht met ganzenlever
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Sushi’s van spinazie met in mandarijnensap gemarineerde zalm
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept