1 Laat de rozijntjes een kwartier weken in lauw water.
2 Draai de gewassen en afgedroogde slibtongetjes in de bloem waar goed wat peper en zout aan toegevoegd zijn. Tik de overtollige bloem van de vissen.
3 Laat een pan met antikleeflaag warm worden op het vuur. Giet er een scheutje olijfolie in en, wanneer de olie begint te dampen, gaat er een klontje Solo bij.
4 Bak de vis op hoog vuur gedurende 4 minuten langs elke kant. Schep de tongen dan uit de pan en hou ze even warm in een lauwe oven, die staat afgesteld op 90 graden. Wie niet over een grote pan beschikt, kan de vis ook in twee ‘shiften’ bakken.
5 Giet het gebruikte bakvet weg.
6 Zet de pan opnieuw op het vuur. Voeg wat olijfolie en een klontje Solo toe. Giet er het citroensap bij. Voeg de uitgelekte rozijnen toe en de pijnboompitten en amandelschilfers. Laat nog een minuut bakken.
7 Schep de inhoud van de pan over de zeetongen. Werk af met fijngehakte bieslook.