Kabeljauw met courgette:

2
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De plakken courgette langs beide zijden met zout bestrooien, een kwartier laten rusten en daarna afdrogen met keukenpapier. Indien grote plakken, de kern met de zaden wegsnijden. Wat solo laten smelten in een braadpan en hierin de vis gaarbakken, kruiden met peper&zout. In een andere braadpan wat olijfolie opwarmen en hierin de plakken courgette gedurende 15 minuten bakken (hierbij een paar keer omdraaien). Flink kruiden met peper en gedroogde oregano. Ondertussen de kerstomaten in stukjes snijden. Haal de gebakken vis uit de pan en hou deze warm. De stukjes tomaat in het braadvocht doen en met een vork tot moes pletten. De tomatenketchup en chilipeper naar smaak toevoegen en alles even laten doorkoken. Neem twee voorverwarmde borden en schik op ieder bord een plak courgette. Leg er een stuk visfilet bovenop en verdeel de saus over de stukken vis. Leg dan op elk bord nog twee plakken courgette en dien op. Serveren met smeuïge aardappelpuree.
  • 2 Drank: een droge zurige witte Bourgogne.

Kabeljauw met courgette: is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept