paling in 't groen

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 bij dit gerecht gebruik ik groen uit de diepvries
  • 2 spinazie kervel en koriander diepgevroren in kleine portie
  • 3 deze zijn gemakkelijk af te wegen en vraagt niet al te veel werk
  • 4 de paling daarentegen is wel vers
  • 5 los 2 boullionblokjs op in warm water
  • 6 laat wat boter en olijfolie in een pot heet worden
  • 7 leg de palingmoten in de hete boter en olie
  • 8 laat even aanstoven met wat kruiden erop (peper, en zout)
  • 9 strooi en er de droge visfond en bloem op en roer even door1
  • 0 tot de bloem zich vastzet1
  • 1 doe er wat van de opgeloste boullion over1
  • 2 het citroensap en half glas witte porto1
  • 3 en roer gedurig in de pot1
  • 4 doe voldoende water in tot je de gewenste dikte hebt (dit is volgens smaak)1
  • 5 als dit kookt doe je de diepgevroren spinazie , kervel en koriander in1
  • 6 leg deksel op de pot en laat sudderen1
  • 7 vergeet niet af en toe te roeren in de pot om niet te laten aanzetten1
  • 8 laat dan het deksel van de pot en laat alles ff insudderen1
  • 9 dien op met frietjes of brood

paling in 't groen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Groen sapje
5 min Snack
Bekijk recept
Shoarma met paprika en frites
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane pastaschotel met Chaumes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Romige tuinerwtensoep met gerookte paling
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Komkommersandwich met paling
15 min
Bekijk recept
Zalm-palingsurprise
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Terrine van gerookte paling in kerriegelei
40 min Voorgerecht
Bekijk recept