Zoek
paling in 't groen
4
60 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg palingmouten
250 gr spinazie
300 gr kervel
150 gr koriander
1 eetlepel droge visfond
1 eetlepel bloem
2 blokjes visboullion
1 st citroen
dragon
kruiden
1/2 glas witte porto
Bereiding
1
bij dit gerecht gebruik ik groen uit de diepvries
2
spinazie kervel en koriander diepgevroren in kleine portie
3
deze zijn gemakkelijk af te wegen en vraagt niet al te veel werk
4
de paling daarentegen is wel vers
5
los 2 boullionblokjs op in warm water
6
laat wat boter en olijfolie in een pot heet worden
7
leg de palingmoten in de hete boter en olie
8
laat even aanstoven met wat kruiden erop (peper, en zout)
9
strooi en er de droge visfond en bloem op en roer even door1
0
tot de bloem zich vastzet1
1
doe er wat van de opgeloste boullion over1
2
het citroensap en half glas witte porto1
3
en roer gedurig in de pot1
4
doe voldoende water in tot je de gewenste dikte hebt (dit is volgens smaak)1
5
als dit kookt doe je de diepgevroren spinazie , kervel en koriander in1
6
leg deksel op de pot en laat sudderen1
7
vergeet niet af en toe te roeren in de pot om niet te laten aanzetten1
8
laat dan het deksel van de pot en laat alles ff insudderen1
9
dien op met frietjes of brood
paling in 't groen is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Groen sapje
5 min
Snack
Bekijk recept
Shoarma met paprika en frites
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane pastaschotel met Chaumes
20 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tuinerwtensoep met gerookte paling
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Komkommersandwich met paling
15 min
Bekijk recept
Zalm-palingsurprise
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Terrine van gerookte paling in kerriegelei
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept