1 Besprenkel de vis met het limoensap. Was de krielaardappelen en snij in twee, kook ze gaar in licht gezouten water. Maak de wortelen schoon en snij in reepjes van 4 à 5 cm.
2 Snij de venkel in fijne reepjes. Hak de peterselie fijn, maar hou enkele takjes apart als garnituur.
3 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de wortelen en de venkel gedurende ongeveer 5 minuten. Overgiet met de witte wijn en de room.
4 Plaats er de stukken vis op en laat nog 15 minuten sudderen. Kruid naar smaak met peper&zout en strooi er de gehakte peterselie over.
5 Voeg de pastis toe en de gekookte krielaardappelen. Verwarm alles nog eens, ongeveer 2 à 3 minuten. Versier met een takje peterselie.
6 Drank: een droge witte wijn, petit Chablis, Mâcon Villages, Pinot gris.....
Zalm- en kabeljauwhaasje met venkel is een recept van Solo Open Kitchen