Zalm- en kabeljauwhaasje met venkel

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Besprenkel de vis met het limoensap. Was de krielaardappelen en snij in twee, kook ze gaar in licht gezouten water. Maak de wortelen schoon en snij in reepjes van 4 à 5 cm.
  • 2 Snij de venkel in fijne reepjes. Hak de peterselie fijn, maar hou enkele takjes apart als garnituur.
  • 3 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de wortelen en de venkel gedurende ongeveer 5 minuten. Overgiet met de witte wijn en de room.
  • 4 Plaats er de stukken vis op en laat nog 15 minuten sudderen. Kruid naar smaak met peper&zout en strooi er de gehakte peterselie over.
  • 5 Voeg de pastis toe en de gekookte krielaardappelen. Verwarm alles nog eens, ongeveer 2 à 3 minuten. Versier met een takje peterselie.
  • 6 Drank: een droge witte wijn, petit Chablis, Mâcon Villages, Pinot gris.....

Zalm- en kabeljauwhaasje met venkel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept