Krabtaartje met aardappel

4
50 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°.
  • 2 Schil en spoel de aardappelen. Dep droog en rasp grof. Schep in een doek en wring goed uit. Doe in een kom, breng op smaak met peper&zout en roer goed om.
  • 3 Hak de kervel grof. Laat het krabvlees uitlekken en meng met de gespoelde en gedroogde kervel. Verhit de olie in een pan met anti-aanbaklaag die ook in de oven mag. Doe er de helft van de geraspte aardappelen in en duw aan met de bolle kant van een soeplepel, tot een grote pannenkoek. Laat 5 minuten bakken op een hoog vuur tot hij mooi goudbruin is.
  • 4 Bedek met het krabmengsel en vervolgens met de rest van de geraspte aardappelen. Duw lichtjes aan. Zet de pan 15 minuten in de oven. haal ze eruit, laat de taart op een groot plat bord glijden en keer ze voor zichtig om. Laat nu deze kant 15 minuten bakken in de oven.
  • 5 Serveer lekker warm met groene salade.

Krabtaartje met aardappel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Krabtaartje
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept