Tongschar met boontjes

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Fileer de tongschar
  • 2 Maak de boontjes schoon, blancheer ze samen met de erwten en koel nadien in ijswater.
  • 3 Meng de boontjes en erwten met wat gesmolten boter en het versnipperde bonenkruid. Kruid met peper en zout.
  • 4 Plaats de aardappelen met schil gedurende 1 uur in de oven aan 200°C. Snijd in twee en haal de pulp eruit. Meng de pulp met 150 g boter en de zure room tot een gladde puree.
  • 5 Cutter de Oud Brugge samen met 100 g boter en het broodkruim.
  • 6 Bestrijk de tongscharren met de kaaspanade. Plaats in de oven gedurende 9 minuten aan 180°C.
  • 7 Leg de tongschar in het midden van bord met verdeel daar rond de puree en bonen op een speelse manier.

Tongschar met boontjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maisstamppot met paprika en boontjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puree, tuinbonen en karbonade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipschnitzel met gepofte aardappel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Visballetjes met kerriepeentjes
30 min-
Bekijk recept
Cordon bleu van tongschar
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tongschar "Diabolo"
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Tongschar Uit Kreta
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept