Zoek
Forel met witloof en prei
4
40 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 forellen
3 stronkjes witloof
200 gr wit van prei
60 gr solo, bakken en braden
1/2 citroen (sap)
1 dl droge witte wijn
3 dl visfumet
2 dl light room
vlokjes hoeveboter
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Was en snij het witloof en de prei in julienne (reepjes).
2
Indien nodig reinig de forellen.
3
Stoof in aparte kookpotten het witloof en de prei aan in solo , voeg citroensap toe aan het witloof, kruid met pezo.
4
Pocheer de forellen ongeveer 20 minuten in de witte wijn met visfumet.
5
Haal ze uit de kookpot, hou warm, laat het kookvocht tot een derde inkoken.
6
Roer de room erdoor en laat nogmaals inkoken tot de helft.
7
Kruid met pezo en klop er enkele vlokjes hoeveboter door.
8
Leg de forellen op hete borden, strooi er het witloof en prei over, en de saus.
9
Serveer met gekookte aardappelen, versier met gehakte peterselie.
Forel met witloof en prei is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Vegetarische taart met prei
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenfarfalle met zalm en prei
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van zalm en prei
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met kruidenvulling
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met riesling
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept