Forel met venkel en salievinaigrette

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°.
  • 2 Schil de venkelknollen en snij in partjes, stoom ze beetgaar, bij gebrek aan stoommachine, even blancheren in kokend water, goed laten uitlekken.
  • 3 Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en bak hierin de venkel goudbruin, kruid met pezo.
  • 4 Kruid de forellen in de buikholte met pezo en steek er 2 blaadjes salie in.
  • 5 Bestrijk de forellen met wat notenolie en schik ze op een ingeoliede bakplaat.
  • 6 Zet de forellen in de voorverwarmde oven en bak ze in ongeveer 12 à 14 minuten gaar, draai ze halverwege baktijd om. Zet de oven uit en laat ze even nagaren.
  • 7 Salievinaigrette: Kleur de sjalotten even aan in notenolie, voeg de grofgehakte salie toe en blus met balsamico-azijn, kruid met pezo.
  • 8 Schik de forellen op warme borden, overgiet met een lepel vinaigrette, en serveer met de gebakken venkel en gekookte aardappelen.

Forel met venkel en salievinaigrette is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Forel met gebakken venkel en salievinaigrette
85 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepaneerde feta - salade met boontjes, koolrabi
40 min Bijgerecht
Bekijk recept

Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met riesling
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges
20 min Voorgerecht
Bekijk recept