2 Schil de venkelknollen en snij in partjes, stoom ze beetgaar, bij gebrek aan stoommachine, even blancheren in kokend water, goed laten uitlekken.
3 Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en bak hierin de venkel goudbruin, kruid met pezo.
4 Kruid de forellen in de buikholte met pezo en steek er 2 blaadjes salie in.
5 Bestrijk de forellen met wat notenolie en schik ze op een ingeoliede bakplaat.
6 Zet de forellen in de voorverwarmde oven en bak ze in ongeveer 12 à 14 minuten gaar, draai ze halverwege baktijd om. Zet de oven uit en laat ze even nagaren.
7 Salievinaigrette: Kleur de sjalotten even aan in notenolie, voeg de grofgehakte salie toe en blus met balsamico-azijn, kruid met pezo.
8 Schik de forellen op warme borden, overgiet met een lepel vinaigrette, en serveer met de gebakken venkel en gekookte aardappelen.
Forel met venkel en salievinaigrette is een recept van Solo Open Kitchen