1 Trek met een epileertangetje de eventuele graten uit de zalmfilet. Hak de dille fijn.
2 Wrijf de zalm in met suiker, zout, dille en veel zwarte peper. Draai de vis vervolgens in aluminiumfolie en laat 2 dagen marineren in de koelkast.
3 Haal de zalm uit de koelkast. Wrijf de vis schoon met keukenpapier tot alle zout en aanverwante verdwenen zijn.
4 Maak de vinaigrette: meng de mosterd, suiker en azijn in een kom. Voeg dan, al kloppend met een garde de olie toe. Ga te werk zoals voor mayonaise. De vinaigrette wordt trouwens een emulsiesaus die op mayonaise lijkt. Voeg eventueel nog wat fijngehakte dille toe. Peper en zout.
5 Snijd de zalm, zoals gerookte zalm, in fijne plakje. Dat gaat best met een lang dun mes dat je schuin houdt op de vis. De huid van de vis geeft bij het snijden de nodige stevigheid.
6 Leg de zalm op de koude borden en overgiet met de vinaigrette.