2 snij 3 verse cocquilles in een brunoise ( niet te fijn , anders is het papperig)1
3 kruidt met peper en zout.1
4 Doe er een scheutje olijfolie bij( hoe beter de olijfolie van kwaliteit, hoe beter de smaak van de tartaar) en een scheutje limoen ( citroen mag ook , maar limoen is beter van smaak)1
5 Snij de granny smith appelen eveneens in een brunoise en voeg deze bij de tartaar: verhouding 1/
51
6 meng er wat fijngesneden bieslook door en laat rusten in de frigo.1
7 De tartaar maak je best niet te lang op voorhand, prepareer al je producten en voeg ze max 30 ' voor je het opdient samen1
0 panko is een chinees broodkruim als je dit niet vindt , mag je het vervangen door gewoon paneermeel.Meng 50 g boter 20 g panko en 20 g parmesan kaas, rol dit op tot een worstje in verhoudfolie en zet in de frigo, tot je het nodig hebt.Kleur de cocquille wederzijds aan ( let op : niet doorbakken , de binnenkant moet nog rauw zijn , want de cocquille moet nog in de oven)leg op een bakplaat en eg op de cocquille 1 schijfje panko boter.Dit geheel zet je in een warme lucht oven op 180 ° tot de panko gesmolten is eventueel nog 30" onder de salamander of onder de grill om een knapperig korstje te krijgen.sausje:----------kippenfond 1 dl opwarmen met 1 klontje ijskoude boter monteren en enkele druppels yuzu bij doen.Yuzu is oosters citroensap, kan best vervangen worden door gewoon citroensapAfwerking:--------------Mooist op een langwerpig bord.Maak een quenelle van de tartaar en leg er een schaafje verse foie op ( eventueel met wat fleur de sel)drapeer met 1 kl saus.Schep hiernaast met de ijsschepper een bolletje knolselder parfait, eventueel te versieren met chips van knolselder ( fijne schijfjes knolselder eventjes frituren)daarnaast leg je de gebakken cocquilleSMULLEN MAAR
chaud-froid van sint jacobsvruchten met zachte is een recept van Solo Open Kitchen