Scampi in getomateerde dragonsaus

4
30 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ontdooi en pel de scampi’s, maak een overlangse inkeping op de rug en verwijder het darmkanaaltje, kruid met zwarte peper en zeezout.
  • 2 Verhit een klontje solo in een pan, leg de scampi erin en bak ze op een middelmatig vuur in 1 minuutje aan de onderkant mooi rozig.
  • 3 Draai de scampi’s om en bak de andere kant ook mooi rozig.
  • 4 Haal de scampi uit de pan en houd warm.
  • 5 Voeg de ui en knoflook toe in de pan waarin de scampi werden gebakken en fruit de ui glazig.
  • 6 Blus met de bouillon en wat citroensap en laat tot de helft inkoken.
  • 7 Doe er de room, citroensap, dragon en ketchup bij (de laatste drie naar eigen smaak) en laat verder inkoken tot gewenste sausdikte.
  • 8 Breng op smaak met zwarte peper en zeezout, doe er de scampi’s terug bij en laat nog een 1/2 minuutje sudderen.
  • 9 Serveer met stokbrood of pasta, zelfs frietjes.

Scampi in getomateerde dragonsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Farfalle met kip en dragonsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet met dragonsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsstoofpotje met paddenstoelen
60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Skrei in een spekjasje met dragonsaus en gestoomde aardappels
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept