Zoek
Vis-scampibrochette met mangosaus
2
30 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
400 gram vaste visfilet (victoriabaars,pangasius, zeewolf,..)
12 scampi's gepeld en ontdarmt
1 rood spaans pepertje
2 citroenen
2 eetlepels kristalsuiker
2 rijpe mango's
2 deciliter witte wijn
1 sinaasappel
50 gram vetstof
1 eetlepel gedroogde roze peperbolletjes
zout
peper
satéstokjes
Bereiding
1
Snij de vis in blokjes van 2 à 3 cm.
2
Bereid de marinade :
3
halveer het Spaanse rode pepertje, verwijder de zaadjes en snipper het heel fijn.
4
Pers de citroenen uit en meng zit met 1 eetlepel suiker en een snuifje zout.
5
Voeg de pepersnippers, vis en scampi's bij de marinade, roer voorzichtig om en laat 15 minuten marineren.
6
Maak nu de mangosaus:
7
Schil de mango's en snij hem in stukjes.
8
Pers de sinaasappel uit en breng het sap samen met de witte wijn aan de kook.
9
Kruid met peper en zout.1
0
Voeg de mangostukjes toe en laat doorkoken tot de mango goed zacht is en mix dan de saus.1
1
Voeg de roze peperbolletjes toe en breng eventueel nog op smaak met citroensap en suiker.1
2
Haal de vis en de scampi's uit de marinade en dep ze lichtjes droog.1
3
Steek afwisselend op een satéstokje.1
4
Bak de brochettes gaar in de pan, op de BBQ, onder de gril en serveer ze met de mangosaus.
Vis-scampibrochette met mangosaus is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Exotische fruitkwark met mangosaus
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Groenteburger met kerrie-mangosaus
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mara Grimms sabich (pitasandwich met aubergine en ei)
40 min
Lunchgerecht
Bekijk recept
Gevulde ananas met mangosaus
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Volkoren rijst met vis
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentenschotel met vis
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken vis met honingworteltjes
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept