1 Steek de oesters open en maak ze los. Vang het sap op en zeef. Laat de oesters hierin rusten.
2 Witloof schoonmaken, het hart eruit halen en julienneren. Gaarstoven in water, zout, peper en citroen.
3 Eikenzwammen julienneren en aanbakken. Achteraf kruiden met peper en (wienig) zout.
4 Spek fijnsnijden en aanbakken. Laat uitlekken en zet apart.
5 Gevogeltefond en witte wijn tot 1/4de laten inkoken. De room erbij en nogmaals tot 1/3de laten inkoken. De saus monteren met boter.
6 De oesters samen met het sap van de oesters bij de saus doen. Laat de oesters even opstijven in de saus en haal ze uit de saus.
7 Verdeel de oesters over de (warme) borden en hou ze warm.
8 Het witloof en de eikenzwammen bij de saus doen en controleer op kruiding. Let erop, de saus mag vrij lopend zijn, anders is het geheel niet smakelijk!
9 Verdeel de saus over de oesters en werk af met de spekjes en wat peterselie.1
0 Smakelijk!1
1 Wijntip: Lekkere droge Sancerre.
Oesters met witloof en spek (4 personen) is een recept van Solo Open Kitchen